Sýrárna u Kahanu, Lipová 819/16, Most | +420 721 39 00 19 | SyryProRadost@syrarna-raj.cz | Facebook

Vítejte mezi labužníky... na blogu

Sezóna burčáku je tady. Co vše o něm víte?

Dny se krátí, listy se za chvíli začnou barvit do hněda a chladné počasí je skoro tu. Máme tady podzim a spolu s ním přichází i všemi očekávaná sezóna burčáku. Co je to za nápoj…jak se vyrábí… a kde je nejlepší ho zakoupit? Co je burčák? Burčák je částečně zkvašený mošt z vinné révy, který...

Štramberské uši od Hezounů

V Sýrárně u Kahanu si můžete zakoupit Štramberské uši od Hezounů. Víte o jejich historii a jedinečnosti? Pověst o původu Štramberských uší Ve 13. století vpadli na severní Moravu mongolští nájezdníci Tataři. Aby se obyvatelé z okolí zachránili, utekli na kopec Kotouč. Jednu noc se strhla bouře a zaplavila rybník nad tatarským ležením. Zdejší obyvatelé...

Přijďte na ochutnávku vín z vinařství Pfeffer v úterý 26.7.

SRDEČNĚ VÁS ZVEME NA ŘÍZENOU DEGUSTACI VÍNA VINAŘSTVÍ PFEFFER Z RAKVIC NA JIŽNÍ MORAVĚ. SEJDEME SE V ÚTERÝ 26. ČERVENCE 2022 OD 18 HODIN. Máte chuť a čas strávit letní úterní večer u vína? Vinař Honza Pfeffer se o vás postará v příjemném prostředí Penzionu Zátiší v Mostě (Hořanská cesta 1181, Most – u Autodromu)....

Sejdeme se na terásce u PROSECCA v pondělí 25. 7. 2022

SRDEČNĚ VÁS ZVEME NA ŘÍZENOU DEGUSTACI PROSECCO VÍN V PONDĚLÍ 25. 7. 2022 OD 18 HODIN. Sejdeme se na terásce v Zátiší u Janičky Svobodové. (Hořanská cesta 1181, u Autodromu v Mostě). Začínáme v 18 hodin. Tuto událost si můžete přidat na Facebooku. Ochutnávat budeme 8 vzorků osvěžujícího italského PROSECCA. Postará se o vás Martina...

SVATOMARTINSKÉ 2017

Svatomartinské víno 2017 budete moci okoštovat a také si zakoupit v Sýrárně u Kahanu v Mostě. Letos je mimořádně kvalitní. Start 11. 11. v 11 hodin.

MASOVÉ SKLENICE OD ZRCADLA

Kvalitní masové sklenice Od Zrcadla. Výhradně maso z českých chovů bez konzervantů a stabilizátorů. Vepřové maso ve vlastní šťávě - Bůčková pomazánka - Bylinkové sádlo.

VYHAZOVAT SÝR? UŽ NIKDY.

Sýrové tyčinky s drceným pepřem. Jedná se o úplně jednoduchý a praktický recept, při kterém můžete spotřebovat i ty nejmenší kousky tvrdého sýru. Mňam.

SBÍHAJÍ SE MI SLINY…

Uděláme degustaci. Tak tahle myšlenka mě napadla už dávno. Jen na samotnou realizaci přišla správná doba až teď. Už za 2 dny se s některými z vás potkáme a společně přímo v Sýrárně RaJ u Kahanu si užijeme první řízenou degustaci vín, sýrů a deikates.

DEGUSTACE U ANDĚLA

Degustace u Anděla... To zní dobře... Tak božsky... Tak andělsky... Sama jsem zvědavá na "andělskou" degustaci. Zvědavá, kolik se nás sejde, zvědavá, jakou partu vytvoříme, zvědavá na novinky, které sommelier přiveze, zvědavá, jestli všechno klapne, jak má. Přidáte se? Ve čtvrtek 26.1.2017 od 19 hodin to rozjedeme na plný pecky.

ZAPEČENÝ KOZÍ SÝR NA RUKOLOVÉM SALÁTKU

Jedná se o jednoduchý a rychlý recept Co je potřeba na 1 porci? 100g kozího sýra tvarohovitého typu (např. „kozí brie“), 70g rukoly, 50g rajčátka, medovo-balsamikový dresink (nebo balsamikový krém) Jak na to? Plátky kozího sýra zapečeme pod grilem nebo dáme cca 2 minutky do rozpálené trouby na 180 stupňů. Mezitím zamícháme rukolu s rajčátky...

  • Zůstaňte s námi

    Chcete vědět o novinkách, dění, akcích, zajímavostech, či našich kulinářských událostech?

  • Kategorie